OVER ONS

Welkom bij Hedgewitch Webshop!

Over ons. Wil je meer over het ontstaan van Hedgewitch Webshop weten? Of ben je benieuwd naar de eigenaar? Zoek dan niet verder!

Wie ben ik?

Ik heet Kristi en ik ben in 2017 met Hedgewitch begonnen.

Ik ben sinds 2012 een beoefenaar van Hedgewitchery (ofwel Haaghekserij in het Nederlands). Voordat ik Hedgewitchery had beoefend was ik jarenlang bezig met het onderzoeken en verkennen van vele verschillende vormen van traditionele hekserij, sjamanisme, en spiritualiteiten.

Sinds 2003 ben ik een fervent tarot- en orakelkaartlezer, en ik heb een diepe spirituele achtergrond in het Keltische en Noorse heidendom maar ook wel het Noord-Amerikaanse animisme.

Voorheen was ik ook lid van een druïdenorde, en hoewel lid zijn mij veel troost en steun gaf in mijn vroege praktijk, had ik het gevoel dat ik op zoek was naar iets meer. Dus met grote dankbaarheid voor de kennis die ik van de druïden had gekregen, gingen we uit elkaar en begon ik aan een verrijkende maar soms eenzame reis naar Hedgewitchery.

Ik begon mijn Hedgewitch-verkenning eerst door een diepgaande zelf-studie met betrekking tot traditionele hekserij en de ‘Cunning Folk‘ van Ierland, Schotland, Wales, en Engeland. Het was door traditionele hekserij en volk tradities dat ik uiteindelijk ook een zeer interessante connectie met de hekserij en mijn voorouderlijke wortels van mijn moederskant ontdekte.

Een voorouder van mijn moederskant was kruidenvrouw & energy healer

Mijn eerste Engelse grootmoeder die haar thuis in de Nieuwe Wereld vestigde, stond bekend in haar gemeenschap als genezer. Ze was vooral bekwaam in de zorg voor zieken. Er wordt gezegd dat ze “bathed and massaged, used roots and herbs, and invoked the blessings of the Lord on her patients”.

De beschrijving van haar praktijk klinkt heel vertrouwd voor die van iemand die goed thuis is als kruidenvrouw en misschien zelfs een beetje sjamanistische (energie) genezing vanuit de oude wereld.

Een ander interessant aspect van haar leven was dat ze (en ook haar dochter Mary) 30 jaar voor de Salem Witch Trials beschuldigd werd van hekserij. Ze vocht met hand en tand tegen deze beschuldigingen, en gelukkig met de hulp van haar ondersteunende gemeenschap en haar verbazingwekkende wilskracht, werd ze later vrijgesproken en werd de zaak afgewezen!

Het opgraven van dit goed gedocumenteerde verhaal over een van mijn voorouders heeft me in ieder geval echt op mijn pad geholpen. In zekere zin vond ik het alleen maar goed om in de voetstappen van mijn grootmoeder te treden en zonder angst te oefenen! Haar verhaal van kracht versterkte mijn interesse in Hedgewitchery, en het inspireerde me zelfs om kruidengeneeskunde te worden en later te beginnen met het beoefenen van ‘Hedge-riding’, op reis naar de ‘Otherworld’ om anderen te helpen en te genezen.

Mijn voorouders van mijn vaderskant waren medicijnenmannen- en vrouwen

Maar wat en kronkelige weg reizen we, want tegenwoordig, als ik niet aan het “Hedge-riding” of tarot- en orakelkaarten aan het lezen zijn, dan ben ik bezig met studie in het Noord-Amerikaanse Sjamanisme. Na jaren van “Hedge-riding” in de weg van mijn voorouders op mijn moederskant, voelt het alleen maar goed om mezelf nu ook te versieren in de heilige en traditionele manieren van mijn voorouders van mijn vaderskant.

In mijn bloed zit dus een mooie mix van traditionele genezers en kruidenvrouwen- en mannen. Daarom werk ik vaak met mijn voorouders in de “Benedenwereld”. Met hun steun en wijsheid, evenals die van mijn spirits, voel ik me echt gesteund in mijn werk.

Ik ben erg blij dat je bij Hedgewitch Webshop bent gekomen! Ik hoop dat je geniet van wat je hier ziet, en mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om contact me mij op te nemen!

Bright blessings & may we give thanks for unknown blessings already on their way,

Hedgewitch Webshop

KvK nummer: 67855881

BTW nummer: NL002460471B61

Scroll naar top